Ärsyttää. Työt. Marisevat mummot ja pihvimiehet.

Tämän siitä saa kun ahertaa palkatta (olen harjoittelia, ilmainen orja) lihatiskissä, kaksi sormea "paketissa" (ja päivää myöhemmin myös toisen käden peukku...). Ei ollut yhtään kiva neuloa kun pipit olivat juuuuri kriittisissä kohdissa sormia. Tässäpä meitin keittiön sekasortoa samalla.

Tämä valmistui tuosta ylemmän kuvan aloituksesta. Jahkailin kaaauan tuon Schachenmayr nomotta Capriosa -langan kanssa, se on niin ihanan pehmeää (ja kallista) että olisin halunnut tehdä siitä jotain itselleni. Vuoden marinoimisen ja hypistelyn jälkeen lanka ei suostunut päättämään mykkäkouluaan, siksipä rankaisin sitä ja tein siitä... tiskirätin? No ei, vaikka kuvausympäristö sitä antaa ymmärtää. Tiskialtaan reunalla köllöttelee lapsen (vauvan) paita, suoraan ja mutkittelematta vyötteen ohjeesta tehty. Mukavan yksinkertainen, kiva ja helppo "toisella silmällä" tehtävä tekele, valmistui kahdessa illassa. Eikä ollenkaan niin tylsä kuin ajattelin, vaikken nyöriä vyötärölle ajatellut tehdäkkään.

Toinen keränen samaista lankaa pääsikin sitten lämmittämään kaulaani, ihan yksinkertaisena 2 o 2 n joustinneuleena.

Viininpunaisen isoveljen jämistä kämmekkäät, älyvapaata omaa suunnittelua, joka ei sitten toiminut kovin hyvin. En tykkää siitä kun kämmenselän nurjalla neulottu osa kupruaa ja on muutenkin tönkkö. Sydämet tökitty korjaamaan tylsiä lapasia. Mission failed. Takana töllöttää (nyt todistetusti) pystyssä pysynyt muuminhuus. Katton saumat ovat alkaneet rakoilla, osaset kutistuvat kosteuden haihduttua?

Tuhlailin punasävyisiä seiskaveikan jämiä vielä pikkuisiin sukkiin, punaista, pinkkiä ja tuota vaaleanpuna-valko-harmaata. Nämä menevät joululahjaksi sukulaistyttöselle, toivottavasti ei järkyty kovin pahasti tästä kovin kauniista väriratkaisusta! Oma tossu myöskin kuvassa mittakaavana, jalassa tietenkin aiemmin neulomani sukat...

Laitoin isälle postiin tällaisen joulupaketin, olisihan sen sisällönkin voinut kuvata... No, kahdet villasukat isälle ja yhdet söpöt pinkit isän kumppanille. Mukana myös itse kuvailluista kuvista teetetty kalenteri ensi vuodelle.

Esittelen vielä seuraavan isomman projektini, revontuli-huivin. Toivottavasti huivi onnistuu, muiden tekemät huivit näyttävät ainaskin kauniilta!

Mukavata joulua!