Nämä sukkaset ovat valmistuneet pitkin vuotta, aloitin urakan kesällä, viimeiset sukat lopetin pari kuukautta sitten ja nyt VIHDOIN olen saanut kaikki pääteltyä. Ajattelin ettei jää viimetippaan kun aloittaa kesällä mutta jäihan se silti, se päättely!

Ylimmät sukat ovat numerottomat, päästäni tempaisin silmukkaluvut, Gjestalin Baby Ull:sta tehty ja toivottavasti sopivat jonkun möhkölapsen jalkaan (ovat sen verran hassun muotoiset). Muut sukat ovat seiskaveikasta tehty ja niihin on hyödynnetty jämäkeriä ahkerasti, väritykset ovat siksi kovin iloiset. 3x42, 38, 30, 28, 26 numeroiltaan, pukin konttiin pääsevät kaikki vaikka en tiedä sopivatko kenellekkään.

 

Tämän huivin piti valmistua jo äitini syntymäpäiville, mutta toisin kävi taaas. Huivi on tehty Ziinan kevät -huivin ohjeella viron villasta. Se onnistui mielestäni mukavasti, vaikka tekeminen aiheuttikin harmaita hiuksia ajoittain. Purkaa sai useaan otteiseen ja taisipa huiviin muutama virhe siltikin jäädä. En anna niiden haitata vaan olen ylpeä ensimmäisestä neulomastani huivista! Liian pieni hartiahuiviksi, liian kutittava kaulahuiviksi, saa nähdä lämmittääkö tuo äitiäni mitenkään! Mutta joululahjaksi menee silti, eihän hyvää huivia voi hukkaan heittää!

Ja lopuksi pitkään odotettu piparkakkutalo muumitalo muoteilla tehtynä. Ostimme muottipakkauksen jo viime jouluksi, mutta eipä tullut sitten tehtyä kun ei silloin vielä yhdessä asuttu. Ihana ja suloinen lopputulos, pidän kovasti!

Resepti:

  • Ripaus huumoria
  • Roppakaupalla kärsivällisyyttä
  • Sokerisia unelmia
  • Muutama palovamma
  • Hyppysellinen kirosanoja
  • Kourallinen ongelmanratkaisukykyä

Juoksentele ympäri kauppoja etsien tarvikkeita ja koristeita. Kun luulet että olet saanut kaiken kasaan, aloita tekeminen. Kun taikina olet ottanut taikinan esille leivottavaksi, laita mies hakemaan vielä kaulinta kaupasta. ... ja sokeria ... ja tomusokeria.

Tee taikinasta suosiolla tupla- tai tripla-annos palaneiden talon osien varalta, ja huomaa että sinulla ei ole sitten tarpeeksi kananmunia. 

Kauli raivokkaasti ja taikina repeillen eri paksuisia levyjä liian lämpimästä taikinasta, ja yritä epätoivoisesti siirtää talon osia leivinpaperille niin etteivät ne veny tai repeile, kunnes viimeisen osan kohdalla tajuat, että olisi helpompaa kaulita taikina suoraan leivinpaperille niin että osia ei tarvitse nostella.

Yritä epätoivoisesti pysyä liian nopeasti paistavan uunin tahdissa, tehtaile osia nopeammin ja nopeammin niin ettei uunin tarvitse lämmittää tyhjää itseään, sähkö on kallista! Käräytä muutama pellillinen unohtuessasi kaivelemaan taikinaa pois talon ikkunaruuduista.

Anna osien jäähtyä, ja koristele mielesi mukaan. Tämä on reseptin helpoin osuus, anna mielikuvituksesi laukata!

Käräytä sokeri pannulla mustaksi. Yritä epätoivoisesti kurkotella sokeria pannulta samalla kun toisella kädellä pitelet ensimmäistä seinää paikallaan. Kutsu apuvoimia, juoksennelkaa ympäri keittiötä kuumaa sokeria sinne tänne roiskien. Välillä kuulet kolinaa piparkakkutalon suunnalta, mutta osien tipahteleminen kuuluu asiaan.

 -- Varo. sula sokeri on kuumaa -

Huomaa jokaisen vaiheen (seinien, katon, kuistien) jälkeen että ainakin yksi osanen on vinossa ja se pitää ottaa uusiksi.

Useiden palovammojen ja uusiksi ottamisien jälkeen sopii siivota, sytyttää kynttilät ja nauttia kauniista aikaansaannoksestasi, tästä se joulu alkaa!