Tein inventaarion lankavarastooni ja tavoitteeni saada lankakorini sisältö kulumaan jouluun mennessä niin, että sinne saisi sitten shoppailtua jotain uutta ja kivaa, romuttui tuhoisasti. Lankoja on yksinkertaisesti liikaa. Pelkästään jämälankoja on 3/4 osaa muovikassillista majailemassa tuolla vaatekomeroni alla lankakorini vieressä. Ja se lankakorini sitten. Muuton jälkeen se oli kukkuroillaan, nyt tilanne on tämä (lähes 3kk ahkeraa tuhoamista).

Olen tehnyt sukkia, lapasia, mysteerijoululahjoja jne niskat limassa ja argh :D

Tässäpä lankaset tarkemmin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi kerä  (100g) Novitan Isoveljeä, aikoinani oli tarkoitus tehdä kaksi Greenday -sliparia (Ullasta tietenkin ohje) - tein puolikkaan ja siihen stoppasi. Tästä tuleepi sitten kelttilapaset. Punainen pikkukerä on myös saman tarinan omaavaa Isoveljeä.

Yhteensä 300g Schachenmayr nomotta capriosa lankaa. Hairahduin Kuopiossa ostamaan tätä, se on erittäin ihanan pehmeätä ja valloittavaa, mutta en vain kertakaikkiaan keksi mitä siitä voisi vääntää? Kerät eivät suostu sitä kertomaan. Inspiraatiota odotellessa, huoh. Yhtään ohjetta (muuta kun vauvan vaatteita) en sille löydä.

Marks & Kattens Florens, mitä ihmettä minä tästäkin väännän? Yksi ainut palleroinen, myöskin hetken huumassa ostettu.

3 x 100g + ruskea jämäkerä (jonka alusta tekaisin sipulipussin) Novitan virkkauslankaa alennuslaarista, aivan ihania sävyjä! Kaukaisissa haaveissa on aloittaa näistä hillitön palojen virkkausoperaatio ja yhdistellä sitten liinaksi/verhoksi/huiviksi/ponchoksi/miksipä sitten muotoutuvatkaan, who knows? On muuten erittäin riittoisaa lankaa, tuota en saa loppumaan ennen eläkeikääni.

Vyyhti on virolaista villaa (evilla, 205gr sinimustana, myös 100g punamusta palleroinen, ei kuvassa). Mustaa Novita Jiveä kolme kokonaista kerää ja yksi aloitettu epämääräinen hattu, joka ei myöskään kuvaan iljennyt tulla. Tarkoituksena oli kylppärin matto jostakin blogista bongatun idean mukaan, mutta hermot ei riitä tähän lankaan ei sitten millään! Hankala purkaa, edellisen kerroksen silmukoita et löydä itkemälläkään. Yksi kerä sinistä Novitan Papagenaa (muinaisjäänne alennuslaarista), tästä tulee ehdottomasti toiset Ailin lapaset jonkun seiskaveikan jämäkerän kanssa! Tykkään niistä (aiemmin plokissani mainituista) aileista niin kovin <3 Keränen odottelee vielä sitä että ne edelliset lapaset kulahtavat puhki.

Kasa sinistä ja punaista Dropsin Fabelia, punaisesta tuleepi jotain isompaa pientä neuletta (mahdollisesti joku Dropsin sivuilta löytyvä vauvaneulemalli?) ja sinisistä sitten sukkia/muuta pientä härpäkettä. Tämä täti oli niiin onnellinen kun teki kerrankin mukavan löydön ennen syyslomaa: Löysin Lidlistä kahdella eurolla juuri tähän lankaan sopivat (2,5) sukkapuikot! Laadukkaitahan ne eivät ole mutta kelpaavat mainiosti niihin muutamiin sukkiin mitä aion noista tehdä. Kilkuttelin syyslomamatkalla tyytyväisenä bussissa noita edellisestä postauksesta löytyviä sukkia :D

Yksinäinen kerä Novitan Katjaa, Tokmannilla oli viime talvena tätä alessa ja tämän kerän lajitoverit ovat löytäneet tiensä hatuiksi ja sukiksi, tämä yksinäinen kerä suunnittelee vielä tulevaisuuden uraansa nurkissani. Tätä saattaa olla muutama grammanen jämäpussukassa hautumassa.

Viimeiseksi sanotaan että voihan Samos! Alelaarin löytöjä, mielestäni kivaa ja joutuisaa neuloa, joskin painavaa. Olen suunnitellut tästä kasasta paitaa tai boleroa. Erilaisia Samos keriä löytyy myös jämistäni, oranssia, turkoosia... Tuossa korinssa á 50g, yhteensä 600g + jämäkerä.

Jouluvalot laitoin ikkunaan eilen, ulkona on niin synkeää ilman lunta. Räntää sataa ja pimeää alkaa olla koko ajan, valot piristävät!